luni, 10 august 2009

Ne afundam mai mult in criza

Este deprimant sa aud acelasi lucru in fiecare zi... De cate ori aprind televizorul vad cate un titlu, cum ar fi: "Romania muribunda", "Romania, la mila FMI", "Reduceri de personal" etc. Toate stirile, indiferent de ceea ce prezinta, incep cu formularea "in aceasta perioada de criza...". Daca te intalnesti cu o cunostinta intr-un supermarket(care nu si-a pierdut locul de munca si nici nu i s-a micsorat salariul) si o intrebi ce mai face, raspunde: " la cumparaturi, dar cu criza asta nu imi vine sa mai iau nimic, pentru ca toate sunt scumpe si trebuie sa fac economie!" Oamenii sunt nesiguri si traiesc cu frica pentru ca vad ca nu avem cum sa depasim aceasta perioada cat timp suntem condusi de niste politicieni incompetenti. Suntem asaltati zilnic cu informatii legate de efectele crizei, dar de efectele pozitive ale masurilor anticriza luate de Guvern, nu auzim nimic.


Ce fac politicienii in timp ce noi suntem terorizati de stirile care prezinta un viitor ingrozitor pentru tara? Ce au facut mereu: NIMIC! Se cearta inte ei, se acuza reciproc de iresponsabilitate si nu iau nicio masura buna pentru a combate criza. Cineva spunea ca vor fi dati afara din sistemul bugetar 150 000 de oameni, in urma acordului cu FMI. Cand reprezentantii FMI au venit sa negocieze pentru a ne acorda a doua transa din imprumut, Ministrul Muncii a plecat in vacanta. E normal asa ceva?

Un comentariu:

  1. Lasa-i draga sa vorbeasca... Mai rau este cand incep sa faca ceva, organizeaza zilele "veseliei colective"... si cumpara vara iepurasi pentru paste si brad pentru craciun.
    Zilele astea m-am luptat cu internetul Sper ca acum sa ma cumintesc si sa nu-l mai supar. E greu cand se supara si imi intoarce spatele. Acum caut sa recuperez timpul pierdut si sa citesc ce a mai aparut pe blogurile mele preferate. Voi reveni.

    RăspundețiȘtergere