miercuri, 29 aprilie 2009

Tratam cu indiferenta oamenii valorosi


Fiica marelui istoric Gheorghe Bratianu, Ioana Bratianu, a incetat din viata la varsta de 80 de ani, la Paris, urmand sa fie inmormantata, miercuri, in cavoul familiei, de la conacul Florica, din localitatea argeseana Stefanesti, informeaza Mediafax.


Ioana Bratianu a parasit Romania in 1944, impreuna cu sora sa, Maria, stabilindu-se la Paris. A revenit in tara in 1990, cand a devenit membru al Partidului National Liberal, fondat de familia sa in 1875.Ioana Bratianu a condus Fundatia Ion C. Bratianu si a fost membru de onoare al Partidului National Liberal.


Liberalii i-au adus un ultim omagiu fiicei istoricului Gheorghe Bratianu, ucis in inchisoarea ministrilor de la Sighet, si nepoatei de tata a marelui Ionel Bratianu. "A fost preşedinte a PNL Argeş şi a promovat principiile liberale până la venerabila vârstă de 80 de ani. Dumnezeu s-o odihnească în pace!", a declarat Marius Postelnicescu, liderul liberalilor piteşteni.
Mircea Ionescu Quintus si Radu Campeanu au fost singurii care au cunoscut-o bine.
Si localnicii au venit sa-si ia ramas bun de la Ioana Bratianu.


Acestea sunt informatiile care au aparut in toate ziarele. Jurnalistii nici macar nu si-au dat interesul sa schimbe formularea sau sa se documenteze mai mult,astfel incat sa ofere cititorilor mai multe detalii. Au primit stirea de la Mediafax si au tiparit-o,fara a face mari schimbari. Acest lucru arata cat de mult ne respectam personalitatile istorice...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu