miercuri, 9 februarie 2011


Universuri paralele, calatoria in timp...oare chiar exista? Fizica cuantica spune ca da! Unii cercetatori spun chiar ca moartea nu exista, deoarece omul supravietuieste in alte lumi sau ca omul este nemuritor, deorece in propria lume nimeni nu moare niciodata. Cunoscută sub numele de mecanică cuantică, această ramură a fizicii moderne încearcă să facă lumină în microuniversul particulelor elementare, construind teorii care să explice comportamentul electronilor şi al celorlalte particule elementare.Mecanica cuantică reprezintă mai mult decât un set de formule matematice foarte complexe cu care am putea calcula, de exemplu, poziţia electronilor. Teoria cuantică a avut un impact major asupra modului în care înţelegem realitatea. Universul subatomic are mecanisme care scapă în parte înţelegerii umane, iar când se supune totuşi teoriilor fizicienilor, o face într-un mod contraintuitiv, paradoxal, ce îi lasă perplecşi pe filozofii moderni ai ştiinţei.

Fizica cuantica este pur si simplu o stiinta care studiaza si explica cum totul in aceasta lume incepe sa existe pornind de la aspectul fizic al tuturor evenimentelor, conditiilor si circumstantelor in Univers si separarea lor in componentele lor cele mai simple, incercand sa descopere Sursa de unde deriva.Fizica cuantica este studiul a cum, ce si de ce tot ce formeaza Universul precum si tot ce este in el, cele vazute si nevazute, sunt derivate, formate, obtinute.

Este un subiect complex despre care nu am multe cunostinte, dar mi se pare un domeniu foarte interesant. Am descoperit un site foarte dragut care are cateva articole pe aceasta tema (printre altele). Acolo veti gasi si explicatiile necesare pentu a intelege de ce unii oameni cred ca moartea nu exista. Adresa site: http://www.almeea.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu