marți, 17 martie 2009

Romanii si criza


Criza face in fiecare zi noi victime. Au fost facute disponibilizari pe banda in industria textila,transporturile de marfuri,industria alimentara,sectorul constructiilor. Astfel,mai multi romani au ramas fara locuri de munca,iar cei care inca lucreaza stau permanent cu grija zilei de maine si frica sa nu dea faliment compania pentru care muncesc.
Criza este un prilej pentru angajatori sa nu mai ofere bonusuri,sa nu mai plateasca orele suplimentare si sa scoata din vocabularul lor cuvintele "marire de salariu". Daca un angajat indrazneste sa ceara explicatii cu privire la banii pe care ii primeste,ii este amintit imediat faptul ca suntem in criza si ca ar fi bine sa fie multumit cu ceea ce are pentru ca altfel risca sa ramana fara serviciu in aceasta "perioada neagra" din economia noastra. Se bazeaza pe faptul ca sunt foarte multi someri care abia asteapta sa lucreze iar,indiferent de salariu. Cresterea somajului va da nastere unui cerc vicios pentru ca va scadea cererea de bunuri si servicii,ceea ce va duce la noi disponibilizari de catre companiile care nu vor mai avea cui sa vanda.
Cand mai multe tari,printre care America,Germania sau Spania,spuneau ca se afla in criza,tara noastra refuza sa isi asume acest statut. Ministrul muncii impreuna cu alti politicieni vedeau Romania in roz si poate din aceasta cauza nu au fost luate la timp masuri anticriza,iar acum tot mai multi oameni raman fara locuri de munca. In campania electorala sustineau ca sunt bani la buget,mai mult,doreau sa mareasca salariile profesorilor cu 50%. Dupa ce au fost alesi s-au luminat si au realizat ca de fapt nu sunt bani si brusc ne-a lovit si criza! Acum asteptam sa primim imprumutul de la F.M.I si sa speram ca politicienii vor stii sa il foloseasca asa cum trebuie pentru a depasi cu bine aceasta perioada.

Un comentariu:

  1. Buna.Trebuie sa ti spun ca sunt placut surprinsa ca un novice a ales sa scrie,bine,despre un subiect atat de complicat,CRIZA.Nu pot spune nimic nou sau frumos despre criza ci doar ca PAMANTUL nu trece prin "momente placute" si ca aceasta CRIZA este doar un indiciu ca lucrurile nu merg in directia corespunzatoare.BAFTA si FELICITARI pentru articole.

    RăspundețiȘtergere