joi, 28 mai 2009

Gripa noua si in Romania!


O femeie recent intoarsa din New York a fost diagnosticata miercuri cu virusul A H1N1. Tatal ei si unul dintre copii au fost internati si s-a fost confirmat ca si ei sunt purtatori ai virusului. La Spitalul de Boli Infectioase "Matei Bals" s-au luat masuri speciale, iar paza este asigurata de jandarmi, conform planului de pandemie aprobat de Guvern.

Toti pasagerii avionului cu care a calatorit femeia au fost identificati si le-au fost recoltate probe de sange. La 4 dintre ei au iesit negative, restul sunt inca in lucru. Sunt insa izolati la domiciliu pentru urmatoarele 7 zile.

Sa recapitulam: Gripa porcina este o afectiune a aparatului respirator al porcilor care apare din cauza virusurilor gripali de tip A. Epidemiile de gripa porcina sunt normale in cazul animalelor. In mod obisnuit, boala nu se transmite la om, dar uneori, din cauza unor mutatii, maladia este transmisibila si la acestia. Pe de alta parte, este bine de stiut ca la nivel mondial, in 70% dintre cazuri, gripa noua a avut o forma usoara, in 28% o forma medie si numai 2% dintre cazuri au fost grave (sursa: stirileprotv.ro).

Va spun sincer ca a inceput sa imi fie frica! Inainte sa ajunga virusul si la noi in tara, nu prea imi faceam probleme,dar acum... Sfatul medicilor este sa evitam aglomeratia. Si daca trebuie sa circuli zilnic cu mijloacele de transport in comun ce faci? Probabil te rogi sa nu stai langa o persoana abia intoarsa din strainatate!

Un comentariu:

  1. Situatia este destul de grava..insa inca nu constientizam in totalitate..speram sa nu fie prea tarziu cand ne trezim la realitate

    RăspundețiȘtergere