duminică, 10 mai 2009

Gripa porcina (virusul H1N1)


Ministerul Afacerilor Externe le recomanda cetatenilor romani sa evite calatoriile in Mexic din cauza virusului gripei porcine. "In cazul in care cetatenii romani trebuie sa se deplaseze in Mexic sau se afla deja in aceasta tara, recomandam evitarea locurilor aglomerate, utilizarea de masti de protectie, respectarea igienei personale, precum si apelarea la medic la primele simptome ale bolii. De asemenea, recomandam evitarea locurilor aglomerate, cum ar fi pietele sau mijloacele de transport in comun, precum si evitarea contactului direct cu localnicii", se arată într-un comunicat al Ministerului. Pentru informatii accesati site-ul Ministerului http://www.mae.ro/ la rubricile "Conditii de calatorie" si "Alerte de calatorie".


Boala are simptome asemanatoare gripei comune: temperatura mare, dureri in gat, tuse, febra musculara. Dupa 2-3 zile acestea se accentueaza si se poate ajunge rapid la pneumonie. Tratata in faza incipienta, boala este vindecabila.


Epidemia de gripa porcina s-a extins in 11 state. Pericolul pandemiei nu a trecut, dar in Romania nu a fost inregistrat niciun caz. Ion Bazac, ministrul Sanatatii a declarat ca tara noastra are capacitatea de a trata antiviral 460 000 de persoane (in timp ce Franta, de exemplu, are medicamente pentru toata populatia). Avertizeaza ,insa, ca antiviralele nu pot preveni virusul. Cititi mai mult despre posibilele efecte ale gripei porcine in Romania pe http://www.mediafax.ro/social/document-guvernamental-declansarea-unei-pandemii-tot-mai-probabila.html?1688;4266654


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu