marți, 16 iunie 2009



E soare, de maine si vacanta (termin sesiunea!!!) ,asa ca, de acum o sa incep sa ma gandesc serios la cum imi voi petrece atatea zile libere. Deocamdata am trei lucruri pe lista: scoala de soferi, practica de vara la radio si sa ma bronzez la mare.

Un singur lucru cred ca am in comun cu majoritatea studentilor, si anume mersul la mare. Asa ca astazi m-am gandit sa postez un articol despre cum sa aratam bine. Nu va voi spune ce sa nu mancati pentru a avea o silueta de invidiat, ci voi face o lista cu alimentele si bauturile care va ajuta sa va mentineti greutatea. Lista am gasit-o in revista Cosmopolitan, editia on-line.

Ceai verde- cofeina accelereaza bataile inimii si obliga organismul sa arda calorii cu repeziciune. De asemenea, mai contine o substanta despre care cercetatorii spun ca ar arde grasimile de pe abdomen. Trei cesti pe zi!

Iaurt- cel natural (fara chimicale) contine o bacterie despre care cercetari preliminare arata ca poate reduce cantitatea de grasimi pe care corpul o absoarbe.

Cafea- cofeina favorizeaza lipoliza, adica procesul de descompunere a grasimilor. Una sau doua cesti pe zi reprezinta cantitatea ideala.

Scortisoara- adaugarea unui varf de lingurita din acest condiment la orice-cereale, fructe, iaurt, cafea- face ca zaharurile din sange sa se transforme in energie, deci grasimea nu se depune.

Ardei iute- contine capsaicin, un ingredient senzational care ii da gustul "taios". Acesta creste temperatura, obligand corpul sa arda calorii.

Pui si peste- corpul tau arde mai multe calorii digerand si metabolizand proteine decat o face respingand carbohidrati si grasimi. Cateva portii de pui, peste sau tofu, zilnic, fac metabolismul sa se "manifeste" mult timp dupa ce termini de mancat.

Pentru a arata bine trebuie sa mancam sanatos si sa facem exercitii. Uitati-va cu atentie si la imagine si incercati sa tineti cont de aceasta piramida a alimentatiei sanatoase.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu